Motivul pentru care nu ar trebui să îţi încarci telefonul în mașină. Greşeala făcută de mulţi şoferi


De cele mai multe ori, bateria telefoanelor mobile se termină în cele mai nepotrivite momente, așa că utilizatorii caută tot felul de soluții pentru a preveni stingerea aparatelor. Mulți preferă să încarce telefonul în portul USB al autoturismului, dar acest gest pe care îl fac majoritatea șoferilor are, surprinzător sau nu, o serie de dezavantaje.

Pentru a înțelege motivul, este necesar să ne gândim la faptul că în prezent există mai multe tipuri de încărcătoare, iar principalele diferențe constau în capacitatea de încărcare a acestora. Majoritatea porturilor USB din mașini oferă doar 0,5 amperi, o forță de alimentare foarte mică, care poate începe să afecteze performanța dispozitivelor, scrie impact.ro.

Mulți oameni pot observa că, pe drumul de acasă de la serviciu, telefonul lor s-a încărcat foarte puțin (dacă nu chiar deloc) în timpul celor 30-60 de minute de deplasare. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că telefonul folosește mai multă energie decât îi furnizează încărcătorul auto”, a declarat Brad Nichols, tehnician la Staymobile, pentru Reader’s Digest.

Încărcarea telefonului mobil în mașină, un pericol pentru componentele vehiculului

Potrivit specialiștilor, smartphone-ul nu ar trebui încărcat nici de la brichetă. Cu toate că acel adaptor oferă 12 volți de putere, iar telefoanele folosesc de obicei 5 volți, dacă adaptorul nu funcționează corect sau nu aparține producătorului smartphone-ului, ar putea trimite prea multă putere către device, ceea ce nu e bine pentru el, potrivit sursei citate. 

În plus, această practică nu ar putea să-ți deterioreze doar telefonul mobil, ci și mașina. Sunt șanse mari ca încărcarea telefonului mobil în mașină să deterioreze bateria autoturismului, mai ales dacă avem de-a face cu un model mai vechi de mașină.

Comentarii Facebook