Ministrul Transporturilor: Suntem campioni la proiectare de autostrăzi. La execuție suntem pe locul 128 în lume, după Zimbabwe şi Gabon


Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat că România este pe locul 128 în lume în ceea ce privește infrastructura rutieră.

”Ne-am asumat în programul de guvernare cele trei obiective majore: Sibiu - Piteşti, Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni. Conform deciziei CSAT, autostrada Comarnic - Braşov este un obiectiv strategic. În domeniul feroviar ne-am asumat liberalizarea transportului feroviar de călători, el este liberalizat, pachetul 4 pe interoperabilitate şi pe siguranţă trebuie transpus în legislaţia naţională pentru a oferi liber acces la piaţă. Ne asumăm să finalizăm obiective, termene şi investiţii pentru un an de guvernare. Ne asumăm să finalizăm Magistrala 5 pe tronsonul Drumul Taberei - Eroilor. (...) Din păcate, aşa cum arată lucrurile astăzi, acest obiectiv nu va putea fi recepţionat în anul 2019", a spus Lucian Bode.

Despre situaţia actuală din infrastructură acesta a declarat că ”dacă la nivel de proiectare, suntem campioni, suntem pe locul 128 în lume în ceeea ce priveşte km de autostradă, după Zimbabwe şi Gabon”.

Comentarii Facebook