Ministrul Muncii: Trecem la impozitarea progresivă de la 1 ianuarie 2018

 

Ministerul Muncii va trece la impozitare progresivă a salariilor de la 1 ianuarie 2018, cu două cote: zero și zece la sută.

 

De la 1 ianuarie 2018 vom trece la impozitarea progresivă, cu două cote: zero și zece la sută. Anunţul a fost făcut de Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, într-o declarație pentru Realitatea TV. Deși, la prima vedere, măsura ar încuraja creșterea veniturilor, economiștii sunt destul de rezervați.

 

Măsura impozitării progresive apare în programul de guvernare al PSD şi prevede ca salariile mai mici de 2.000 lei să aibă impozit zero, iar salariile de peste 2.000 lei vor plăti doar 10% impozit.

 

În momentul de faţă, conform principiului cotei unice, toate veniturile (cu excepţii pe anumite domenii gen IT) sunt impozitate cu 16%.

 

Economiştii sunt sceptici cu privire la capacitatea bugetului de a susţine o nouă relaxare fiscală atât de importantă chiar de la 1 ianuarie 2018, în contextul majorărilor salariale semnificative din sectorul public şi al încasărilor proaste la buget.

Comentarii Facebook