Ministerul Transporturilor nu a cheltuit 3 miliarde de lei în bugetul 2015

 

Ministerul Transporturilor nu a reușit să cheltuiască suma de 3 miliarde de lei în 2015.

 

Dragoş Pâslaru, consilierul primului ministru, a declarat că suma de 3 miliarde de lei reprezintă un sfert din bugetul alocat inițial Ministerului Transporturilor. 

 

Ne-am concentrat foarte mult pe unde să treacă autostrada sau calea ferată şi nu ne-am gândit la secvenţinalitate - cine, când cum, care sunt paşii. Gândim pe zece ani un proiect dar nu-l gândim pe stadii de execuţie, de construcţie, de finanţare.

 

Problema nu este de finanţare. BEI ne dă 6 mld. euro pentru infrastructură cu dobândă aproape de zero. (...) Mergem aşa din ignoranţă şi pentru că nu există nicio presiune de jos în sus care să determine mai multă coerenţă. România este o ţară uşor de cumpărat cu pâine şi circ”, a subliniat, Dragoș Pâslaru, la colocviul "Creşterea economică potenţială".

 

În Botoşani, hârtia igenică (cumpărată de instituţii – n.red.) este de 30 de ori mai scumpă decât în Bucureşti. Aceasta este risipa banului public”, a mai spus acesta.

 

Ministerul Transporturilor vrea să înființeze o entitare de monitorizare a utilajelor şi a specialiştilor folosiți de firmele de construcții la licitații. ”Să înfiinţăm o entitate care să aibă o evidenţă strictă a utilajelor, chiar cu serie şi număr sau alt mod de identificare, la fel şi în cazul specialiştilor, în aşa fel încât aceştia o dată ce au fost ofertaţi, să avem o garanţie ca au şi fost folosiţi. În acest mod vom avea o monitorizare. Vom elimina această tendinţă a constructorilor de a păcăli şi vom avea evidenţa exactă a specialiştilor", a spus declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Comentarii Facebook