Millennium Bank se retrage de pe piața din România

 

Banca portugheză Millennium BCP pleacă din România, urmând ca subsidiara Millennium Bank să fie vândută sau în cel mai rău caz va fi lichidată voluntar.

 

Millennium Bank deţine sub 1% cotă de piaţă, retragerea din România venind pe fondul unor măsuri de restructurare negociate cu reprezentanţii Comisiei Europeane, scrie Mediafax.

 

Millennium BCP, cea mai mare bancă listată din Portugalia în funcţie de active, a primit în 2012 pentru recapitalizare 3 miliarde de euro sub formă de obligaţiuni convertibile din împrumutul atras de Portugalia de 78 de miliarde euro de la Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

 

Vânzarea băncii din România, unde Millennium a intrat târziu şi nu a reuşit încă să ajungă pe profit, a fost cerută de Troică. Dacă nu se va reuşi vânzarea, probabil va începe un program de dezintermediere şi se va trece la lichidarea voluntară a băncii”, au declarat surse bancare.

 

"Nu avem niciun comentariu de făcut”, a transmis şeful de comunicare al Millennium BCP, Erik Burns.

 

Surse din subsidiara din România vorbesc de un termen de doi ani pentru vânzarea unităţii, însă există şi informaţia că portughezii şi-au asumat o ieşire mult mai rapidă din piaţa locală, ceea ce poate sugera că au identificat deja un cumpărător.

Comentarii Facebook