Mii de oua ramase de la Pasti, pregatite pentru a fi "aruncate" pe piata Clujului


45.000 de oua, dintr-un lot care a ramas nevandut din urma sarbatorilor de Paste, urmau sa ajunga in magazinele alimentare din Cluj. Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au stopat "afacerea".

"Am descins la un depozit din zona Lomb, unde aveam imformatii ca sunt depozitate oua care au ramas din perioada sarbatorilor de Paste si care urmau sa fie distribuite in magazinele alimentare din Cluj. Am gasit 45.000 de oua nemarcate si o masina de imprimat, cu care cel mai probabil urma sa fie trecuta o noua perioada de valabilitate a produselor", a declarat pentru Stiri de Cluj Mircea Radu, seful Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Cluj.

Inspectorii au primit o serie de reclamatii de la mai multi clujeni care au cumparat din comert oua stricate, dar si informatia ca acestea ar proveni dintr-un lot mult mai mare, care a ramas nevandut din perioada sarbatorilor de Paste.

"Exista aceasta suspiciune ca aceste oua au ramas nevandute si acum se incearca aruncarea lor pe piata, dupa ce sunt stampilate. Administratorii depozitului nu au fost cooperanti si au chemat chiar si politia pentru a-i evacua  pe reprezentantii mass-media", a mai spus Mircea Radu.

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor s-au lovit de "rezistanta" reprezentantilor firmei care detinea ouale, dar si de cea a politistilor. "Am avut probleme. Politia a fost chemata si cand le-am spus si noi sa ne sprijine si sa nu le permita sa inchida depozitul cu marfa suspecta inauntru, politistii ne-au spus ca nu pot face nimic fara o plangere sau o sesizare. De fata cu ei, am sunat la 112 si abia atunci au spus ca ne pot sprijini. In realitate, nu au facut nimic pentru ca proprietarul depozitului si-a inchis unitatea, s-a urcat in masina de fata cu politia si a plecat nestingherit. Acum, am sesizat si Garda Financiara si Politia Economica si vom mai face un control, dar intre timp marfa suspecta poate sa fie distrusa", a mai spus Mircea Radu.

 

Proprietarul depozitului risca o amenda de 10.000 de lei.

 

 

Comentarii Facebook