Migrația de la oraș la țară a „explodat” în Cluj în ultimii ani. Șeful Consiliului Județean: „E o normalitate, orașul a devenit prea scump”


Exodul urban s-a intensificat în Clujul ultimilor ani. Oamenii pleacă din Cluj-Napoca, cu speranța unui trai mai ieftin în zonele rurale ale județului. Acest lucru a fost confirmat și de șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, care spune că nu e o problemă fenomenul, luând în vedere că orașul „a devenit poate prea scump pentru unii sau prea aglomerat”.

Constat și eu în ultima perioadă că județul Cluj se dezvoltă periferic. Practic, inelele de dezvoltare până în 30 km, zona metropolitană este foarte căutată. Într-adevăr, a crescut numărul de proiecte imobiliare în această zonă. Și datorită infrastructurii dezvoltate din aceste zone. Uitați-vă la Aiton care are tot ce doriți. Vâlcele, Feleac, Chinteni, Apahida, ș.a.m.d.

Cred că este o normalitate având în vedere faptul că, iată, orașul a devenit poate prea scump pentru unii sau prea aglomerat. Oamenii își doresc să iasă din aglomerația orașului și din prețurile pe care Clujul le oferă, într-o zonă în care obțin terenuri și case mai ieftine. Este o normalitate”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Se pare că, autoritățile preferă să încurajeze acest proces, care merge de la sine. Mult mai greu e pentru ele să lucreze la proiectele majore de infrastructură, care i-ar ajuta pe oameni să rămână în oraș, pentru a contribui la dezvoltarea lui în continuare.

Noi, autoritățile publice, trebuie să încurajăm această chestiune pentru că ajută atât comunitatea din Cluj-Napoca, cât și pe cei din acele comune unde se mută. Pe de altă parte, noi trebuie să încurajăm și mediul de afaceri. Oamenii trebuie să știe că 22% din banii pe care îi produc privații din impozitul pe profit vin la bugetul județului”, a mai transmis Alin Tișe.


Comentarii Facebook