Mechel inchide combinatul de la Campia Turzii si de la Buzau din cauza frigului


Compania rusa Mechel a anuntat ca va inchide temporar combinatul de la Campia Turzii din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

"Mechel East Europe Metalurgical Division a anuntat oprirea temporara a productiei la intreprinderile Mechel Campia Turzii si Ductil Steel Buzau din cauza dificultatilor cu aprovizionarea, cauzate de conditiile meteo nefavorabile.

Ninsorile abudente din ultima perioada precum si viscolul au lasat intreprinderile izolate de rutele principale de transport. Dupa cum se stie, traficul a fost inchis in totalitate sau restrictionat pentru masinile de mare tonaj pe multe drumuri nationale si judetene. De asemenea, traficul pe calea ferata a fost blocat pe mai multe rute. Aceasta situatie a avut ca rezultat direct imposibilitatea aprovizionarii uzinelor Mechel Campia Turzii si Ductil Steel Buzau cu materie prima - tagla", a declarat Siman Irina, reprezentant Mechel.

Reluarea productiei la cele doua combinate ar urma sa fie facuta in 22 februarie la Buzau si 24 februarie la unitatea de la Campia Turzii.

Directorul general al Mechel-Steel, Andrey Deineko, a declarat ca aceasta incetare temporara a productiei nu va afecta grav volumul de productie vandabila planificat pentru anul in curs.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia, avand afaceri pe patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje ?i energie electrica.

In Romania grupul Mechel este prezent prin 6 intreprinderi metalurgice: Mechel Targoviste, Mechel Reparatii, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu si Laminorul Braila.

Comentarii Facebook