Marile magazine vor să fie prelungit programul până la 22.00


Supermarketurile solicită prelungirea cu o oră a programului de funcționare în perioadele 19-24 decembrie și 28-31 decembrie.

Problema este că în această perioadă numărul de clienți crește cu 20%, iar programul până la ora 21.00 creează probleme. 

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) a solicitat secretarului de stat Raed Arafat prelungirea până la ora 22.00 a programului de funcționare a magazinelor în perioada sărbătorilor de iarnă.

Având în vedere apropierea Sărbătorilor de Iarnă, dar și restricțiile în vigoare pentru prevenirea răspândirii Covid-19, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR supune din nou atenției Comitetului Național pentru Situații de Urgență solicitarea ca în perioadele 19-24 decembrie 2020 și 28-31 decembrie 2020, programul magazinelor să fie prelungit de la ora 21.00 până la ora 22.00", se arată în cererea formulată de AMRCR.

Reprezentanții AMRCR susțin că această prelungire a programului va asigura respectarea, în continuare, a restricțiilor privind circulația persoanelor în afara domiciliului până la ora 23.00.

Apreciem că decizia prelungirii cu o oră a programului de funcționare a magazinelor ar oferi o mai mare flexibilitate pentru consumatori și va permite o fluidizare eficientă a traficului de clienți, asigurând accesul consumatorilor la produsele și cadourile pe care aceștia își doresc să le achiziționeze în această perioadă", se mai arată în cerere.

Comentarii Facebook