Marea Reașezare, fenomenul care a ajuns și în România. Pandemia provoacă demisii în masă și schimbări majore de atitudine


Efectele pandemiei vor rămâne pe termen lung, după ce în doi ani de activitate altfel, oamenii au decis să-și reevalueze prioritățile. Pandemia a provocat demisii în masă, la nivel global. Angajaţii vor acum mai mult timp liber, posibilitatea să lucreze de oriunde dar şi împlinire profesională. Aşa a apărut Marea Reaşezare, o tendinţă socială în care se încadrează şi românii. Tot mai mulţi încearcă să-şi schimbe cariera şi să îşi urmeze pasiunile. 

Un studiu recent arată că 77% dintre angajaţi vor să îşi schimbe locul de muncă în următorul an pentru că sunt lipsiţi de motivaţie şi îşi doresc să evolueze. În acelaşi timp, 7 din 10 români nu ştiu încotro să o apuce în carieră şi ar alege mai mult timp liber în locul unui salariu mai bun, scrie observatornews.ro.

Angajatul român este definit de oboseală cronică, dar şi de nesiguranţă financiară, care nu îi permite să îşi ia un an sabatic. Aşa că programele de consiliere sunt tot mai căutate de cei care vor să facă o schimbare în carieră. Şi avansul tehnologiei va conduce la schimbări pe piaţa muncii. Studiile arată că, în următorii trei ani, 3 din 10 angajaţi vor fi nevoiţi să se recalifice profesional, ca urmare a digitalizării, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook