Majorare alocații 2021. Alocațiile copiilor nu vor mai fi majorate în acest an. Anunțul făcut de Guvern


Majorare alocații 2021.Alocațiile copiilor nu vor mai fi majorate anul acesta, în contextul în care părinții din România așteptau ca acest lucru să se întâmple la începutul lunii iulie a acestui an. Iată cine s-ar împotrivi creșterii cu 20% a sumelor acordate.

Majorare alocații 2021. Cine nu susține majorarea alocațiilor copiilor?

Majorarea alocațiilor copiilor ce era programată pentru jumătatea acestui an ar urma să fie anulată, deși cei din USR o susțin. În coaliție ar fi izbucnit discuții aprinse pe această temă între acest partid și PNL, pentru că prim-ministrul Florin Cîțu nu sprijină noua creștere, potrivit unor surse ale Antena 3.

În cazul în care nu se va ajunge la o soluție în Parlament, conform acelorași surse, Guvernul ar urma să dea o ordonanță de urgență prin care să împiedice noua majorare a alocațiilor în acest an.

Majorare alocații 2021. Ministrul Raluca Turcan, despre majorarea alocațiilor copiilor

În cea de-a doua lună a acestui an, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat la cât ajunge efortul bugetar pentru majorarea alocațiilor copiilor din România. Oficialul declara că instituția și-a asumat creșterea de 20 la sută de la începutul anului, dar a atras atenția că trebuie să fie urmărit în Parlament și proiectul de lege ce prevede două tranșe de majorare, cu 40 la sută, dintre care una la mijlocul acestui an.

Efortul bugetar pentru majorarea alocațiilor este în total de 9,8 miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 1 la sută din PIB, ceea ce înseamnă că o altă majorare practic ar duce la ieșirea din deficitul bugetar asumat de guvern și susținut de noi toți”, a spus ministrul Muncii, în luna februarie.

Majorare alocații 2021. La ce sume au ajuns alocațiile copiilor din România

În aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 123/2020, alocațiile copiilor din România au fost majorate cu 20 de puncte procentuale la data de 1 august a anului trecut. Astfel, acestea au urcat la 369 de lei pentru copiii cu vârsta de până la doi ani și copii cu handicap și la 185 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani.

Apoi, de la 1 ianuarie 2021, alocațiile copiilor din România au fost majorate cu alte 20 de puncte procentuale. Prin urmare, cuantumul acestora a crescut până la 427 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap; respectiv 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani.

La 1 iulie ar trebui să aibă loc o nouă majorare de 20% a alocațiilor. Acestea ar urma să pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap și la 243 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani.


Comentarii Facebook