Rabla pentru electrocasnice 2021. Voucherele pentru aparate sunt disponibile de astăzi


Rabla pentru electrocasnice 2021. Programul Rabla pentru Electrocasnice intră vineri, la ora 10.00, în etapa de emitere a voucherelor pentru echipamentele dorite. Ultimele informații arătau că peste 155.000 de persoane s-au înscris pentru a-și înlocui aparatele vechi.

Rabla pentru electrocasnice 2021. Generarea voucherelor se face în 3 etape

După perioada de creare a conturilor, care s-a încheiat joi, 20 mai, ora 23:59, Rabla pentru Electrocasnice se desfășoară în 3 etape de generare a voucherelor: Etapa I – vouchere aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai – 03 iunie), Etapa II – vouchere aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (04 iunie-17 iunie); Etapa III – vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie – 01 iulie).

Numărul de vouchere disponibile este de circa 200.000, Rabla pentru Electrocasnice 2021 având un buget de 75 de milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei, scrie economedia.ro

Rabla pentru electrocasnice 2021. Cum se poate folosi voucherul

Voucherul se poate folosi în magazinele propriu-zise / fizice în două moduri: prin prezentarea voucherului pe un dispozitiv mobil, din contul beneficiarului persoană fizică, și citirea codului de bare de către comerciant (sau a codului de voucher efectiv); sau prin imprimarea voucherului și prezentarea acestuia în format fizic (pe hârtie) comerciantului. Descărcarea voucherului se realizează prin accesarea butonului „Descarcă” din dreptul respectivului voucher. Utilizatorul o să fie îndrumat să selecteze o locație unde să salveze voucherul pe dispozitivul personal.

Voucherul se poate folosi în magazinele on-line prin copierea codului de voucher și lipirea acestuia (copy/paste) în câmpul pus la dispoziție în site-ul comerciantului. Voucherele se pot utiliza o singură dată.

Voucherele nefolosite vor expira după 15 zile de la data activării acestora de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Rabla pentru electrocasnice 2021. Tipuri de electrocasnice

Anul acesta, echipamentele incluse în program şi sumele aferente fiecărui echipament sunt:

  •     400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C; 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D;
  •     400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
  •     400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E;
  •     400 lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E;
  •     400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  •     200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
  •     500 de lei pentru laptopuri;
  •     300 de lei pentru tablete.

O altă noutate este faptul că pentru laptopuri şi tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepţia laptopurilor şi tabletelor vechi. În plus, pentru maşinile de spălat vase, precum şi pentru uscătoarele de rufe se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus în program.


Comentarii Facebook