Magazinele din Cluj sunt invadate de produse traditionale neatestate


Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj a oprit de la comercializare 322 de kilograme de produse traditionale neconforme si au aplicat amenzi in valoare de 40.000 de lei.

"Au fost verificati un numar de 10 operatori economici care comercializau astfel de produse, neconformitati fiind semnalate la 8 dintre acestia.

Deficientele constatate se refereau la: existenta la comercializare a unor produse alimentare gen parizer, snack, unt, turta umpluta, care desi aveau inscris pe eticheta termenul "traditional / traditionale" sau expresii similare, care conduc la ideea de traditional,  nu erau inregistrate la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, conform Ordinului 690/ 2004", a precizat seful CJPC Cluj, Mircea Radu.

Pentru practicile comerciale incorecte, menite sa induca in eroare consumatorii, au fost aplicate 4 amenzi contraventionale in valoare de 40.000 lei. Alte nereguli constatate au fost: nerespectarea conditiilor de depozitare si comercializare, produsele nefiind depozitate la temperaturile mentionate de catre producator pe eticheta, dar si neindicarea preturilor in mod lizibil, usor de citit.

Pentru toate aceste nereguli au fost oprite definitiv de la comercializare 322,1 kg de produse "traditionale" in valoare de 5337,6 lei.

Comentarii Facebook