La Mechel Câmpia Turzii au fost achitate toate restanțele salariale. Foștii muncitori continuă protestele

 

Toate restanțele salariale de la Mechel Câmpia Turzii au fost achitate de firma Invest Nikarom. 

 

S-a finalizat procesul de achitare a tuturor restanțelor salariale la Mechel Câmpia Turzii. Astfel, actualii angajați au primit salariul restant, avansul pentru luna aprilie, dar și prima de Paște. De asemenea, a fost achitat în întregime restul din suma aferentă salariilor compensatorii pentru persoanele disponibilizate în luna februarie 2013.

 

Măsura face parte din planul de achitare integrală a obligațiilor față de angajați și de personalul disponibilizat anterior, plan pe care noul acționar majoritar l-a anunțat după preluarea întreprinderilor Mechel din România. Sumele folosite provin din returnarea de TVA realizată recent de Guvernul României. Fondurile astfel obținute au fost direcționate cu celeritate către achitarea integrală a restanțelor salariale de la Mechel Câmpia Turzii”, au precizat reprezentanții firmei care deține acum combinatul de la Câmpia Turzii.

 

De asemenea, reprezentanții Invest Nikarom au ținut să precizeze că ”nu mai există nici un fel de întârzieri în plata drepturilor bănești la nici una dintre întreprinderile Mechel Târgoviște, Ductil Steel Buzău, Mechel Câmpia Turzii, Laminorul Brăila, Ductil Steel Oțelu Roșu”.

 

Foștii muncitori de la Mechel Câmpia Turzii au anunțat că vor continua protestele, chiar dacă și-au primit banii, cerând locuri de muncă.

Comentarii Facebook