Joi 9 Iulie

La Cluj se scumpește apa și canalizarea. Compania de Apă Someș a făcut anunțul cu jumătate de gură


Compania de Apă Someș S.A. va scumpi apa și canalizarea de la 1 Iulie 2020 cu 9%. Anunțul a fost făcut cu jumătate de gură, probabil pentru a nu stârni nemulțumiri, totul fiind anunțat pe site -ul instituției, nu și prin comunicate de presă și dezbateri. 

Preț apei potabile va fi de 3,85 lei/mc inclusiv TVA (9%) , iar pentru canalizare-epurare tariful va fi de 4,09 lei/mc inclusiv TVA (9%).

Motivele majorării sunt investițiile pe credite făcute în infrastructură.

Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr. 12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A.

Reamintim că pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras o a cincea finanțare în valoare totală de peste 350 Milioane Euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023”, precizează reprezentanții Companiei.

Aceștia anunță că  noile prețuri/tarife au fost deja aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia nr.72/28.05.2020.

Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș, cu începere de la 1 Iulie.

 


Comentarii Facebook