Miercuri 24 Aprilie

Criza reduce numarul de angajati de la Inspectoratul Teritorial de Munca(ITM) din Cluj

Sase angajati ai Inspectoratului Teritorial de Munca din Cluj vor fi trecuti in somaj de la sfarsitul lunii. Oamenii erau angajati pe perioada determinata si nu le va mai fi reinnoit contractul.

 

Pe langa acestea, alte 7 posturi vacante ale ITM Cluj au fost anulate, astfel incat inspectoratul nu mai poate face angajari.



Directorul ITM Cluj, Emilian Rosca a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca decizia nu a fost optiunea ITM Cluj, ci a fost o decizie la nivel guvernamental pentru a se face economie la bugetul de stat.

 

"Vom ramane cu 100 de angajati, din 106. Oamenii vor fi trecuti in somaj din data de 23 ianuarie si isi vor primi toate drepturile prevazute de lege. Mai rau este ca din cei 6 care pleaca ,5 sunt de la evidente carnete de munca", a mai spus directorul ITM Cluj.

Rosca sustine ca Hotararea de Guvern nu ii afecteaza pe angajatii cu contracte de munca pe perioada nedeterminata si ca prin aceasta reducere de personal nu vor fi afectate actiunile de control pe care ITM Cluj trebuie sa le faca.

Comentarii Facebook