Îți plătești facturile la poștă? Trebuie să dai o taxă în plus



Poșta Română anunță că de acum se pot plăti toate facturile de utilități la ghișeele din toată țara, însă noul serviciu, numir mandat poștal încasare facturi, este unul contracost.

Astfel, tariful este unic, de 2,5 lei (scutit de TVA), indiferent de valoarea facturii.

Prin serviciul mandat încasare facturi, clienţii Poştei Române vor putea plăti facturile la utilităţi către principalii furnizori de căldură, electricitate, telefonie şi internet, în oficiile din toată ţara.

Produsul constă într-o aplicaţie care scanează codul de bare al facturilor. Astfel, clientul se prezintă cu factura la ghişeu, oficiantul o scanează şi încasează banii. În cazul în care clientul nu are factura, oficiantul introduce manual datele clientului în aplicaţie: nume, prenume şi cod client. Banii ajung în contul furnizorului de utilităţi în Z+5 zile, unde Z este data depunerii banilor la oficiul poştal.

 

Totuși, marea majoritate a băncilor existente în România oferă posbilitatea de plată a facturilor la așa numiții ”roboți”, serviciu care este gratuit. Totodată există și diverse servicii dedicate pentru plata facturilor.

Comentarii Facebook