Sambata 22 Ianuarie

Isărescu: Să aducem aurul în România ne costă 15 – 20 de milioane. Am putea să-l expunem public


Guvernatorul BNR Mugur Isărescu susține că pentru repatrierea aurului ar trebui să plătim 15 – 20 de milioane, fără a preciza moneda.

Este o curiozitate, când obţii profit din operaţiuni valutare, mai vine câte un pitpalac şi şi ne explică că de ce nu aţi făcut operaţiuni cu aur? Păi de ce să riscăm aur?”, a spus Isărescu.

Au fost nelalocul lor toate sugestiile cu care societatea românească a fost intoxicată, că s-ar putea obţine sume fabuloase din investiţii sau operaţiuni cu aurul. Dacă la valută pierzi, d-apoi la aur? Intri cu aurul în operaţiuni atât de riscante, încât nu merită...Este absolut normală decizia pe care am luat-o acum 10 – 12 ani, să lăsăm aurul acolo, ca activ de ultimă instanţă....Dacă legea va fi promulgată de preşedinte, ne costă 15 – 20 de milioane şi îl aducem aici, să se lămurească lumea că există, să se liniştească opinia publică”, a spus Murug Isărescu.

Guvernatorul BNR spune că Bundesbank, care deşi ”sunt nemţi, dar au şi ei Şerbanii lor”, au adus acasă o pare din rezerva de aur, şi au expus public o casetă securizată cu lingouri, care puteau fi atinse. ”Probabil vom face şi noi la fel, pentru că este un metal care creează mistică, fantezii”, conform Mediafax.

Proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae pentru repatrierea a 91,5% din aurul României a fost votat de Parlament.

Comentarii Facebook