Ioan Bene: Nu vând Hotelul Continental din Cluj, Am primit ofertă de 25 de milioane de euro


UPDATE

Anunțul celor de la Artmark este destul de vag. Aceștia spun pe site ”Preț disponibil la cerere + TVA: 19%”, fără a menționa cuvântul ”vânzare”. Proprietarul hotelului Continental, Ioan Bene, a comentat cele apărute în spațiul public și a declarat că a primit până acum oferte de la companii din Ungaria de vânzare a hotelului cu 25 de milioane de euro, dar nu a fost interesat. ”Agenția Artmark a scos la închiriat spații, nu este de vânzare hotelul. S-a produs o neînțelegere. Eu nu vreau să vând această proprietate, ci vreau să dezvolt afacerea de acolo”, a precizat Ioan Bene. 

-------------------

Clădirea în care a funcționat hotelul Continental este scoasă la vânzare de Artmark, dar prețul nu a fost dezvăluit. 

Clădirea are 105 camere, un teren de 1,497 mp și 8,500 mp construiți. 

Clădirea a fost cumpărată de omul de afaceri Ioan bene, care a plătit suma de 5 milioane de euro șia restaurat exteriorul.

În mai 2018, omul de afaceri spunea că are intenția de a transforma clădirea fostului Hotel Continental într-un mall.

Procesul de restaurare a fațadei a durat 2 ani, iar acum clădirea arată ca și la inaugurarea inițială, acum 100 de ani. Hotelul Continental a fost cumpărat de Ioan Bene, după ce a trecut pe la mai mulți proprietari care au lăsat imobilul în paragină și degradare. 

Am investit până în prezent peste 3.4 milioane de euro. Nu s-au mai făcut lucrări de anvergură de acum 100 de ani. Am schimbat acoperisul de lemn, s-au făcut lucrări de consolidare a fundațiilor, care erau afectate de trecerea timpului, am întărit structura de rezistență și am montat alte grinzi de susținere. Au fost schimbate toate geamurile, care nu sunt din termopan, așa cum ar crede lumea, ci din lemn. Acoperișul a fost refăcut integral cu materiale importate, de maximă calitate. Toate ornamentele exterioare, stucaturile, au fost refăcute de specialiști din Italia, pe modelele existente, astfel că totul arată ca în anul 1894, anul inaugurării clădirii”, declara Ioan Bene, proprietarul clădirii. Între timp, planul a căzut, iar acum s-a luat decizia de vânzare.

Hotelul a fost construit în 1894, după planurile unui celebru architect maghiar Lajos Pakey. Iniţial pe acest loc a existat hotelul Naţional, care a fost demolat în 1894, pe locul său fiind ridicat hotelul New York. La parterul hotelului a funcţionat mai mult de o jumătate de secol o cafenea literară şi de presă a oraşului. 

Clădirea are peste 9.000 de metri pătrați, fiind structurată pe subsol, parte și trei etaje.

Comentarii Facebook