Investitorii sună la Guvern: ”Hello, do you speak english?” / Răspuns: ”Nu!”


Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham) a declarat că România are nevoie acută de investiții străine, dar acest lucru este greu de realizat.

Sunt clienţi care vin la noi şi ne spun: Domnule, am sunat la agenţia aia de 100 de ori. <<Hello, do you speak english?>> Răspuns: No! Şi îi închide telefonul”, a spus Ionuţ Simion.

Un studiu al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham) a arătat că executivii companiilor membre cred că România trebuie să-şi canalizeze fondurile spre investiții.

Până în anul 2016 nivelul cheltuielilor publice de investiţii depăşea 5% din PIB. După 2016 nivelul acestor investiţii a cazut sub 5%, apropiindu-se periculos de cota de 4%, care ne spune că efectul de angrenare în economie este scăzut şi va duce la o decelerare economică. Creşterea absorbţiei europene este una dintre cheile de stimulare a mediului investiţional din România, iar 51% dintre respondenţii studiului spun că este nevoie de investiţii în infrastructură, dar nu numai de transport, ci şi în sănătate, educaţie, tehnologie, etc.”, a spus Ionuţ Simion, preşedintele AmCham, în cadrul evenimentului de prezentare al studiului, conform ZF.ro.

Comentarii Facebook