Duminica 28 Aprilie

Înșelătorie în numele Poștei Române! De ce mesaj trebuie să vă feriți dacă nu vreți să rămâneți fără bani în cont


Poșta Română avertizează cu privire la un nou val de tentative de fraudă, în care infractorii cibernetici folosesc numele instituției. 

Astfel, joi 29 februarie, zeci de români au primit mesaje ce păreau a fi trimise de către Poșta Română.

Românii au primit mesajul respectiv pe mail, de la o adresă, alta decât cea oficială a Poștei Române.

Oamenii au fost informați prin mesaj că ar avea un colet reținut din cauza unor informații eronate și trebuie să realizeze o serie de operațiuni pentru a-l livra. 

În acest mesaj, oamenilor li se transmite: "Poșta Română: Pachetul dumneavoastră a ajuns la depozit, dar este reținut din cauza informațiilor neclare despre adresă și nu poate fi livrat. Vă rugăm să confirmați adresa din link în termen de 12 ore", apoi li se pune la dispoziție un link care conține cuvântul "poșta", potrivit newsweek.ro.

"Vă rugăm să răspundeți cu Y. Apoi, opriți mesajul text și redeschideți cu linkul de activare SMS sau copiați linkul către Safari și deschideți-l.

Echipa Poștei Române vă urează sărbători fericite!", se mai arată în mesajul folosit de infractori. 

Prin intermediul SMS-urilor ori pe e-mail, infractorii cibernetici atentează la conturile, datele personale și datele financiare ale utilizatorilor de internet.

Ce trebuie să faceți dacă primiți un astfel de mesaj?

  • Nu deschideți acel mesaj și îl marcați ca spam;
  • Nu accesați link-ul.

Atenție! Compania Națională Poșta Română comunică cu publicul prin intermediul adreselor oficiale de e-mail: suportclienti@ropost.ro și  noreply@posta-romana.ro.

Comentarii Facebook