Indemnizațiile destinate persoanelor cu dizabilități vor fi mărite


Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, că indemnizațiile persoanelor cu handicap se vor mări. Potrivit ministrului, toate persoanele care primesc astfel de indemnizații vor fi adăugate și într-un sistem nou, digitalizat. 

„Categoric (n.red vor fi mărite). După şedinţa de Guvern, am avut o discuţie cu ministra Muncii, pentru că am avut discuţiile cu Sanitas, apoi, normal, că avem şi asistenţa socială şi am vorbit şi despre indemnizaţiile persoanelor cu handicap, şi un sistem nou, o să fie şi o digitalizare, toate persoanele introduse”, a afirmat premierul Ciolacu.

Indiferent de venituri, persoanele cu handicap beneficiază de indemnizație lunară și de buget personal complementar lunar.

În România, acum, indemnizația lunară este de:

  • 419 RON pentru adultul cu handicap grav;
  • 317 RON pentru adultul cu handicap accentuat

Bugetul personal complementar lunar este de:

  • 179 RON pentru adultul cu handicap grav;
  • 132 RON pentru adultul cu handicap accentuat;
  • 72 RON pentru adultul cu handicap mediu.

Potrivit autorității naționale pentru protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități, În România se află 890.702 persoane încadrate în grad de handicap, fiind luate în calcul persoanele de peste 16 ani. Dintre aceste persoane 9.282 au handicap ușor, 90.277 au handicap mediu, 413.205 au handicap accentuat și 377.988 au handicap grav.

Comentarii Facebook