Duminica 28 Aprilie

Calitate a vieții ”asigurată” de administrația Boc. Clujenii s-au trezit cu facturi infernale: „E normal să coste atât? Țin caloriferele pe 3 și 5”


Un clujean s-a trezit cu o factură enormă la căldură, pe care o va plăti cu greu pentru că mai stă și în chirie în respectivul apartament. Locuința este situată pe strada Herculane, din cartierul Gheorgheni.  

Acesta a primit pe luna decembrie o notă de plată de la administrație de 1.654 de lei. 

Am și eu o mică nelămurire în legătură cu factura de la asociație. Prețul de la căldură mi se pare foarte mare. Este normal să coste atât, având în vedere faptul că eu țin constant caloriferele pe 3 din 5 (este vorba despre un apartament cu 2 camere : un living și un dormitor)? Din câte am vorbit cu vecinii rămași pe centrala comună (încă 2 apartamente), nici ei nu se scaldă în căldură. Iar administratora vrea doar banii cash și la o distanță de 2-3 zile după ce ne-a lăsat facturile.

Se poate face ceva pentru un preț mai mic? Nu sunt proprietar, sunt doar chiriaș, iar proprietarii acestui apartament nu vor să pună centrală proprie. Mutatul nu este o opțiune, având în vedere noile prețuri la chirii”, se întreabă cel care a primit nota de plată.

y4u9vgn1sqec1.jpg

Clujenii i-au replicat că nu sunt normale facturile:

Am plătit 700 lei la casă de 200 mp. E enorm pentru un apartament de 2 camere. Poate e regularizare și o sa vine pe minus factura luna viitoare? Altfel nu-mi explic”.

E nota de plata, cere factura pe apartament, cred ca ti-a umflat tie nota ca sa acopere pe altcineva sau alticativa”.

Am stat fix la fel: in chirie, pe Herculane, si da, acum vreo 8 ani am platit o factura chiar mai mare pentru caldura. Da, tot la 2 camere - o camera de trecere si un dormitor, unde - ce sa vezi, era mereu frig. Luna urmatoare ne-am mutat. Indiferent de modalitatea de plata o sa primesti chitanta”.

După 39mp aia pare că plătești la suprafață nu la consum.

Ceea ce mă face să cred că se aduna tot consumul și se împarte la suprafața fiecăruia care nu are centrala, cu tot cu pierderi.

Afla cat e consumul total pe bloc, da tare cred că plătești tu pierderile de pe coloana”.

Clujul mai are numai 21.000 de familii racordate la Termoficare

În Cluj-Napoca mai sunt numai 21.000 de familii racordate la Regia de Termoficare a Primăriei Cluj-Napoca, ceea ce face ca presiunea pe cost să fie tot mai mare. 

Primarul Emil Boc a încercat să salveze Regia, unde lucrează foarte multe pile din partid și unde lefurile sunt babane, interzicând montarea de centrale termice individuale în apartamente noi. Opțiunile sunt de montare a unei centrale pe bloc sau de racordare la Regia de Termoficare, care să ducă în final la redresarea acesteia.

Efectul este zero dacă ne uităm la cât de mari au venit facturile pe luna decembrie, în cazul celor legați la Termoficare. 

Facturi astronomice la încălzire pentru clujenii care nu au centrală și au rămas captivi Regiei de Temoficare: ”Nu mâncăm, ca să plătim căldură?”

Comentarii Facebook