Increderea romanilor in moneda nationala creste, iar cea in EURO scade


Increderea romanilor in moneda nationala a crescut fata de luna decembrie 2010, in timp ce in moneda europeana s-a depreciat.

Conform unui sondaj realizat de IRES in luna ianuarie, leul este moneda in care romanii au cea mai mare incredere (49%), urmata de euro (33%) si de dolar (12%). Increderea in moneda nationala a crescut cu 11 procente fata de anul anterior, in detrimentul increderii in euro.

Persoanele fara studii sau cu studii primare, respectiv cele cu studii medii au declarat in mai mare masura decat cele cu studii superioare ca leul este moneda in care au cea mai mare incredere. Spre deosebire de primele doua categorii, intelectualii au incredere mai mare in dolar.

 

Jumatate dintre romani sustin ca banii abia le ajung de pe o luna pe alta

 

Raspunsurile oferite la chestionarul propus de IRES denota ca, din punct de vedere financiar, romanii nu sunt foarte optimisti in ceea ce priveste viitorul. Majoritatea, 56%, declara ca nu vor pune deoparte nici o suma de bani. Femeile (62,1%), in mai mare masura decat barbatii (48,6%) sunt convinse ca in 2012 nu vor economisi nici o suma.

 

Sondajul IRES a fost realizat in 13 ianuarie pe un esantion de 1.374 de indivizi cu varsta de 18 ani si peste.

Comentarii Facebook