Miercuri 24 Aprilie

Începe Loteria bonurilor fiscale. Guvernul a decis data pentru prima extragere și valoarea premiilor

 

Persoanele care au împlinit 18 ani și care fac cumpărături în România pot participa la Loteria bonurilor fiscale, pe baza bonului fiscal.

 

Bugetul total alocat pe şase luni din acest an ar urma să fie 10 milioane lei, iar prima extragere se va face în iunie 2015. 

 

Loteria bonurilor fiscale va fi organizată o dată pe lună, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni. De asemenea, va putea fi organizată şi ocazional, după minimum 15 zile de la sfârşitul intervalului calendaristic participant la Loterie şi va consta în extragerea aleatorie de numere, respectiv un număr cuprins în intervalul dintre 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, şi o dată calendaristică reprezentând ziua emiterii bonului fiscal, aferentă lunii sau intervalului calendaristic, după caz, pentru care este organizată Loteria, în vederea acordării de premii în bani, relevă proiectul obţinut de Mediafax.

 

La extragerea lunară vor participa bonurile fiscale emise în luna anterioară. ”Un bon fiscal este considerat câştigător dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: a) a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcţionează în conformitate cu OU 28/1999, sunt lizibile toate informaţiile obligatorii, aşa cum sunt prevăzute de OU 28/1999, are valoarea totală fără subdiviziunile leului, exprimată în monedă naţională, egală cu valoarea extrasă, a fost emis în ziua extrasă, nu are menţionat, cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal, niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului şi a fost emis pentru vânzarea de bunuri şi/sau prestări de servicii către persoane fizice”, se arată în document.

 

Premiile pot fi ridicate în termen de 30 de zile de la extragere prin depunerea bonului fiscal în original la orice unitate teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), alături de copia actului de identitate sau a paşaportului titularului bonului şi de o declaraţie al cărei model va fi aprobat prin ordin al ministrului Finanţelor, până la 30 aprilie 2015

 

Premiile vor fi virate în contul câștigătorului în termen de 60 de zile.

 

O persoană va putea revendica un singur premiu aferent unei extrageri, iar premiile vor putea fi revendicate doar de persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

 

Valoarea premiului va fi stabilită prin împărțirea fondului de premii la numărul de bonuri câștigătoare. În 2014 se vorbea despre faptul că ar putea fi acordate 160 de premii, câte 20 pe fircare regiune fiscală, la o valoare de 1.200 de lei fiecare.

Comentarii Facebook