Încep Zilele Reciclării în orașul Cluj-Napoca. Predai deșeuri electronice și poți câștiga premii surpriză



Săptămâna următoare, în perioada 7-15 noiembrie, ECOTIC organizează cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca, APM Cluj, Dedeman, Rosal Cluj și al Asociației Recolamp, o nouă campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a becurilor și neoanelor arse, denumită “Zilele Reciclării în orașul Cluj-Napoca!”.

Astfel, campania face parte din seria de 30 de campanii locale ce sunt desfășurate la nivel național și sunt intitulate generic “Zilele Reciclării în orașul tău!”. Aceste acțiuni fac parte din proiectul “Caravana ECOTIC”, proiect dezvoltat de către Asociația ECOTIC prin contribuția instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene.

Prin implementarea acestei campanii, ECOTIC își propune să contribuie la reducerea riscului schimbărilor climatice prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE).

În cele 9 zile de campanie (7 – 15 noiembrie), locuitorii orașului Cluj-Napoca vor putea vizita Caravana ECOTIC, o expoziție mobilă, pe 4 roți, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Caravana ECOTIC va fi amplasată în perioada 7 – 11 noiembrie pe Bdul Eroilor (in proximitatea Monumentului Memorandiștilor) și în perioada 12 – 15 noiembrie în Parcul Primăverii și va fi deschisă în intervalul orar 10:00 – 18:00.

În cadrul acestei campanii vor fi organizate patru tombole: două tombole dedicate deșeurilor de echipamente electrice și electronice și două tombole dedicate becurilor și neoanelor. Pentru fiecare deșeu predat se oferă un voucher de participare la tombola categoriei specifice. Tombolele dedicate DEEE vor avea ca premii câte 3 tablete oferite de către Dedeman (in total 6), iar tombolele dedicate becurilor și neoanelor, câte o tabletă Samsung oferită de către Recolamp (in total 2).

Parte din proiectul „Caravana ECOTIC” este și programul dedicat școlilor, „Zilele ECO în Școala ta!”. În cadrul acestui program au fost vizitate 130 școli din București, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Târgoviște, Ploiești, Brașov, Adjud, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Rădăuți, Dorohoi, Botoșani, Iași, Vaslui, Bârlad, Focșani, Brăila, Galați, Buzău, Târgoviște, Sibiu, Sighișoara și Târgu Mureș urmând ca până în iunie 2016 să se atingă un număr de peste 200 de școli la nivel național.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe www.caravanaecotic.ro și pe pagina de facebook Ecoterrianul.

Comentarii Facebook