Miercuri 24 Aprilie

Suntem si noi buni la ceva! Romania, a doua tara in lume privind usurinta infiintarii de societati cu capital strain

 

Un raport al Bancii Mondiale dat publicitatii astazi plaseaza Romania pe locul 2, dupa Slovacia, in randul tarilor in care este cel mai usor sa infiintezi o societate cu capital strain. Pentru infiintarea societatii sunt necesare 7 proceduri si 11 zile.

 

In conditiile in care s-a pornit de la un indice maxim de 100 privind usurinta cu care se infiinteaza o societate cu capital strain, Romania a primit 89,5, iar Slovacia care s-a plasat pe primul loc 92,1.

 

Cel mai mult, intemeierea unei societati cu capital strain dureaza in Angola: 263 de zile.

 

La nivel mondial, indicele mediu privind usurinta cu care se infiinteaza o societate cu capital strain este de 64,5.

 

In efectuarea analizei au fost luati in calcul mai multi factori, intre care: restricţtile alcatuirii consiliului de directori sau numirii directorilor, cerintele de a utiliza o a treia parte (consilier, notar, etc.) in timpul procedurilor de infiintare a societatii, restrictii privind detinerea unui cont bancar in valuta, cerinte minime de capital si disponibilitatea serviciilor electronice (legislatie, reglementari, documente si inregistrare online), gradul in care este permisa detinerea de catre investitori straini din capitalul social, accesul la terenurile industriale şi arbitrajul disputelor comerciale.

Comentarii Facebook