50 de milioane de lei pentru dotarea Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din Transilvania

Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta din judetele Cluj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj vor primi echipamente moderne, printr-un program european.

 

Se estimeaza ca din fondurile nerambursabile primite in cadrul proiectului "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord" vor fi achizitionate 30 de autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma, o autospeciala de interventie la accidente colective si salvari urbane, doua autospeciale de cercetare si sase autospeciale pentru descarcerari grele.

 

Scopul proiectului este reducerea timpul de interventie al unitatilor mobile la locul accidentelor si dezastrelor pana la 17 minute in zonele rurale si pana la 9 minute in zonele urbane.

 

Contractul de finantare al proiectului a fost semnat astazi la sediul Consiliului Judetean Cluj de Fekete Emoke, presedintele Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Transilvania de Nord" si de Claudiu Cosier, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.

 

Proiectul este estimat la 49,8 milioane de lei, iar durata de implementare este de 18 luni.

Comentarii Facebook