În Lomb apare un centru de afaceri cu 110 locuri de muncă. Banii pentru drum sunt problema!

 

Un centru de afaceri realizat din fonduri europene va fi construit în LOMB. Contractul a fost semnat deja în 14 mai. 

 

Este al doilea proiect cu fonduri europene pe care îl dezvoltăm în zona Lomb, pentru antreprenori, primul fiind Centrul de Industrii Creative şi IT (CREIC) unde se lucrează de anul trecut, conform planificării.

 

Proiectul centrului de afaceri TEAM - Tehnologie, Evoluție, Antreprenoriat şi Microîntreprindere - prevede realizarea unei infrastructuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, din domenii identificate ca industrii motoare. Vom crea facilităţi pentru cel puţin 13 firme noi și vom merge pe principiul incubatorului de afaceri. Vor fi organizate spaţii de administrare şi de investiţii, hale de producţie, componente de birouri, urmând să definitivăm modul de selecție al firmelor care să beneficieze de aceste facilități.

 

Proiectul, cu finanțare din fonduri europene dar și fonduri de la bugetul local, a fost adjudecat la valoarea de aprox. 27 milioane lei, realizând astfel o economie de cca. 7 milioane de lei față de valoarea estimată (34 milioane lei)”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat cel mai probabil în luna iunie și estimăm că vom finaliza acest proiect în vara anului 2015. 

 

Avem la dispoziţie 10 hectare, teren parcelat amenajat, din care 1000 ml vor fi drumuri de acces cu utilităţile aferente – reţea de apă, de canalizare menajeră, pluvială, reţea hidranţi, reţea de gaz natural, electricitate. Suprafaţa construită va fi 488 mp, iar regimul de înălţime va fi S+P+2E”, a mai spus edilul șef.

 

Primăria Cluj-Napoca mai trebuie să găsească și fonduri pentru refacerea drumului spre Dealul Lomb, care ar trebui finanțat din fonduri europene, dar Clujul a depășit suma alocată polului de dezvoltare. Emil Boc a cerut suplimentarea fondurilor cu 8 milioane de euro, pentru drumul spre Făget și Dealul Lomb, dar decizia este în mâna Guvernului.

 

Boc i-a cerut șefului Reprezentanței Comisiei Europene în Romania bani pentru drumul Făgetului și Lomb - VIDEO

Comentarii Facebook