Boc i-a cerut șefului Reprezentanței Comisiei Europene în Romania bani pentru drumul Făgetului și Lomb - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a primit vizita Angelei Filote, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România. 

 

Boc i-a cerut bani pentru a putea fi modernizate drumurile Făgetului și spre Lomb. Proiectele sunt gata, dar Clujul și-a depășit nivelul de finanțare permis de UE. Soluția ar fi să fie luați bani de la polii de creștere din România, care nu au reușit să absoarbă toți banii europeni. 

 

Avem un grad de contractare de peste 115%. Asta înseamnă că avem proiecte în valoare de peste 82 de milioane de euro și să sperăm că vor putea fi duse la îndeplinire.

 

Am cerut suplimentarea cu 10% a fondurilor primite de municipiul Cluj-Napoca, astfel încât și drumul spre Lomb sau drumul Făgetului să poată fi finanțate. Sunt proiecte gata, în prag de semnare, doar această suplimetare este necesară”, a declarat Emil Boc, la finalul întrevederii. 

 

Angela Filote a ridicat, elegant, din umeri și a dat un răspuns diplomatic. ”Asta nu depinde numai de noi. Noi am luat notă de aceste probleme și vom încerca să vedem care este răspunsul optim. Să nu uităm acum că totul trece prin autoritățile românești. România este un stat membru și nu este o decizie numai a autorităților europene și trebuie discutat în ce măsură acest lucru este posibil, dar, sigur, că el este dezirabil”, a spus Filote.

 

Clujul ar mai avea nevoie de 8 milioane de euro pentru a ptea moderniza cele două drumuri. 

Comentarii Facebook