IBM si Petrom au semnat un contract pe 10 ani pentru un centru de date

Centrul de date al Petrom va fi operat de IBM pe o perioada de 10 ani. Cele doua companii au semnat un acord care se va derula pe urmatorii 10 ani, prin care IBM va prelua operarea centrului de date al Petrom si OMV.

 

"Colaborarea cu IBM ne onoreaza si constituie o confirmare a standardelor ridicate care s-au folosit pentru constructia si echiparea centrului de date din Petrom City. Prin acest acord, Petrom va beneficia de experienta unui lider de piata in administrarea centrelor de date, iar utilizarea in comun a spatiului si facilitatilor vor avea un impact pozitiv asupra
costurilor noastre
", a declarat  Reinhard Pichler, CFO Petrom.

 

Centrul de date al Petrom ofera o infrastructura cadru cu solutii avansate de racire, alimentare cu energie electrica, redundanta, sustenabilitate si procese in caz de dezastru. Centrul de date este amplasat in campusul Petrom City si este alimentat in totalitate de o centrala electrica din cadrul Petrom City. 

 

In cadrul acordului, IBM va oferi servicii specifice unui centru de date: de gazduire, de instalare, de cloud computing, precum si servicii suplimentare cum ar fi cele de continuitate in business, servicii de back-up si de recuperare a datelor in cazul unor calamitati.

 

"Acest acord va ajuta Petrom sa reduca costurile de operare ale centrului de date, permitand IBM sa ofere clientilor sai o intreaga suita de servicii IT intr-o maniera eficienta din punct de vedere al timpului si
costurilor"
, a precizat Mihai Tudor, Country General Manager, IBM Romania.

 

Comentarii Facebook