IBM "aterizeaza" la Cluj si angajeaza 3.000 de oameni, sustine ministrul Comunicatiilor


Gigantul IBM ar putea ajunge la Cluj-Napoca unde sa puna bazele unui centru care sa aiba circa 3.000 de angajati, a anuntat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

"In cazul IBM, noi am propus ca posibile locatii orasele Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, importante centre universitare, care pot asigura forta de munca necesara", a declarat ministrul.

Stabilirea IBM in Romania are legatura si cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Fiica acestuia, Lacramioara Isarescu, figureaza pe site-ul IBM la divizia IBM Governamental Programs si ar putea sa conduca centrul din Romania.

Lacramioara Isarescu a absolvit Academia de Stiinte Economice in 1998 si si-a continuat studiile la Harvard timp de doi ani.

IBM si-a deschis la Cluj-Napoca un birou in Maestro Business Center, cladire detinuta de oamenii de afaceri Horia Ciorcila si Dorel Goia.

In luna mai, primariile din Cluj-Napoca, Targu Mures, Brasov si Alba au semnat un memorandum care pune bazele unei colaborari pentru Centrul de Dezvoltare de la Targu Mures. Surse din randul semnatarilor au declarat pentru Stiri de Cluj ca acest lucru insemna repatrierea cercetatorilor IMB din SUA si exportul de creiere tinere din Romania, absolventi de Politehnica si Matematica-Informatica.

Comentarii Facebook