Hotel si parcare supraetajata la Aeroport

Consilierii judeteni au aprobat astazi un proiect de construire a unui hotel de patru stele si a unei parcari supraetajate la Aeroport.

 

Cele doua lucrari vor fi concesionate unei singure firme, au stabilit astazi consilierii judeteni. Hotelul ar urma sa aiba 144 de camere duble, iar investitia este estimata la 20 de milioane de euro. Parkingul va avea trei etaje si peste 2.000 de locuri de parcare.

 

In nota de fundamentare a hotararii adoptate de consilieri se arata ca este necesara cresterea pana la 50 % a veniturilor realizate de Aeroport din activitati non-aviatice, asa cum se intampla pe toate marile aeroporturi ale lumii.

 

"Practica internationala recomanda cresterea acestor tipuri de venituri in total venituri obtinute de aeroport la 50%. In  anul 2008 veniturile din activitati non aviatie obtinute de Aeroportul Cluj Napoca au inregistrat o pondere de 35% in totalul veniturilor proprii, iar in anul 2009 aceasta pondere a crescut la 39%", se arata in referatul de aprobare prezentat consilierilor judeteni.

 

Parcarea ar urma sa fie finalizata intr-un an, iar hotelul in doi.

Comentarii Facebook