95 de avize sunt necesare pentru introducerea gazului in Huedin

Cea mai mare parte a avizelor necesare de la diverse institutii ale statului au fost deja obtinute. Primarul din Huedin spera ca reteaua de gaz a orasului va fi gata in cel mult doi ani.

 

"Am obtinut deja 92 de aprobari, mai avem 3, la Ministerul Agriculturii, Cadastru si Inspectoratul de Regim Silvic", a declarat pentru Stiri de Cluj primarul orasului Huedin, Mircea Morosan. El spune ca si aceste avize vor fi luate in scurt timp si se va trece la executia lucrarii.

 

Magistrala de gaz care se va construi de la Aghiresu pana la Huedin si Alesd va masura 88 de kilometri. Introducerea gazului in Huedin face parte dintr-un proiect mai amplu de crestere a sigurantei energetice a municipiului Cluj-Napoca.

 

Primarul orasului Huedin sustine ca la sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lunii mai va fi organizata si o licitatie pentru concesionarea retelei de gaz din interiorul orasului. "Speram sa vina investitori mari, pentru ca am facut de doua ori licitatia aici la primarie si nu s-a prezentat nimeni", a spus Mircea Morosan.

 

El spera ca in cel mult doi ani lucrarea sa fie finalizata. "Sper sa incepem lucrarile anul asta", a spus primarul Huedinului. Morosan sustine ca investitia este necesara in primul rand pentru dezvoltarea zonei. Introducerea gazului va constitui un avantaj pentru oras in ceea ce priveste atragerea investitorilor.

 

Proiectul este dezvoltat de societatea Transgaz, care si-a stabilit pentru urmatorii trei ani investitii de 473 de milioane de euro pentru dezvoltarea retelei nationale de transport a gazului.

Comentarii Facebook