Guvernul pregătește altă bombă fiscală: Taxe mai mari pentru angajatori

 

Angajatorii ar putea fi obligaţi din luna august să plătească contribuţii sociale mai mari pentru angajaţii cu contracte part-time.

 

Guvernul a pregătit introducerea pentru angajatori a obligației de a plăti contribuții CAS și CASS la nivelul salariului minim, astăzi de 1.450 lei, pentru salariații cu timp parțial de muncă, indiferent dacă remunerația este sub nivelul salariului minim, documentul în acest sens fiind deja redactat.

 

Surse guvernamentale au transmis Profit.ro că actul normativ care introduce noua obligație de plată a fost redactat și pregătit să fie aprobat de Executiv.

 

Obligația de plată la acest nivel a contribuției la pensie și sănătate pentru contracte part-time este prevăzută, în noul program de guvernare, să fie introdusă din luna august a acestui an. 

 

”Îl obligăm pe angajator ca, indiferent de cui îi face contractul, să achite pentru angajat contribuțiile de pensii și de sănătate, care să fie calculate la salariul minim pe economie. Măsura se adreseaza exclusiv contractelor part-time care sunt unica sursa de venit. Și fără să afecteze în vreun fel drepturile angajatului, pentru că acesta e și așa «pedepsit» de angajator, care îi poate spune că, dacă nu acceptă cele doua ore de contract, își poate găsi alt angajat. Fără să îi pun angajatului obligația de a-și plăti cota, el rămânând la nivelul venitului realizat. Doar că angajatorul va plăti cota la nivelul salariului minim pe economie”, spunea fostul ministru Viorel Ştefan în primăvară.

Comentarii Facebook