Guvernul anunță un nou pachet de vouchere și ajutoare sociale. Cine va primi banii


Guvernul anunță un nou pachet de servicii sociale pentru persoanele vârstnice. Vorbim despre servicii de îngrijire la domiciliu, servicii medicale, inclusiv servicii de catering. Există posibilitatea să se implice și autoritățile locale, ca pachetul de serviciu să fie unul complet.

Acest pachet de servicii sociale pentru persoanele vârstnice îl anunțăm acum, în premieră, și cuprinde atât serviciile de îngrijire la domiciliu, inclusiv dacă persoanele vârstnice locuiesc într-o locuință socială care este proprietatea primăriei, atunci se alocă bani inclusiv pentru repararea acestor locuințe.  

De servicii de îngrijire la domiciliu, servicii medicale, inclusiv servicii de catering dacă nu au din ce trăi și nu realizează veniturile corespunzătoare. Aceștia vor beneficia și de aceste beneficii de masă caldă. Vor fi suportate de către cantinele sociale ale primăriilor sau pur și simplu servicii de catering simple pe care noi le suportăm, inclusiv dăm pentru primării echipamentele de transport, mașinile de transport, care sunt adaptate pentru astfel de servicii.  

Nu am stabilit deocamdată cuantumul care va fi pentru fiecare beneficiar în parte, însă este important de reținut că avem un buget de 150 de milioane de euro și încercăm din acești bani, aceste tipuri de servicii să fie țintite pe nevoia persoanei vârstnice, astfel încât la domiciliu să poată avea asigurate toate aceste servicii pentru o locuire adecvată și o integrare socială adecvată”, a anunțat Marcel Boloș, ministrul al Investițiilor și Proiectelor Europene, la Antena 3 CNN.

Există posibilitatea ca în acest proiect să se implice și autoritățile locale, ca pachetul de serviciu să fie unul complet.

Măsurile noastre sunt grupate în două categorii, pentru persoanele vârstnice, și aici încercăm să implicăm inclusiv autoritățile locale, pentru că acele persoane vârstnice care stau în locuință sociale care sunt degradate și nu au condiții de locuire adecvate, dar au nevoie și de îngrijire la domiciliu sau servicii medicale primare de genul administrarea unor tratamente medicale sau anumite servicii sociale, inclusiv servicii de catering, acest pachet de servicii sociale este în premieră pentru persoanele vârstnice, singure, care nu au aparținători. Din acest motiv am încercat să implicăm autoritățile locale, ca pachetul de serviciu să fie unul complet”, a mai spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. 

Comentarii Facebook