Daca faceti transport de marfa in Grecia, evitati pe cat posibil Atena! Mai multi soferi clujeni au fost atacati de transportatorii greci!

Mai multi soferi clujeni care transporta marfa in Grecia s-au lovit de nemultumirea transportatorilor eleni. aflati in greva. Unii dintre ei s-au ales cu parbrizul spart dupa ce grecii au aruncat cu pietre dupa ei, in timp ce altii au fost atacati cu bate de baseball.

 

Transportatorii greci sunt in greva pe termen nelimitat, nemultumiti ca Guvernul elen a decis ca in urmatorii trei ani sa creasca treptat numarul licentelor in acest sector.

 

Pana acum grecii aveau un numar limitat de licente, cresterea acestora putand sa insemne pentru multi dintre proprietarii de cisterne si camioane concurenta mai mare, deci profituri mai mici sau, pentru o parte dintre ei, chiar faliment.

 

Unul dintre soferii care a ajuns in Atena cu un camion incarcat cu marfa a povestit telefonic pentru Stiri de Cluj. ro spaima pe care a trait-o la intrarea in  oras.

 

"Cand am ajuns acolo drumul era in parte blocat de soferii greci care protesteaza. Puteam sa trec, asa ca mi-am vazut de drum. Dar au inceput sa dea cu pietre in masina. Nu numai mie mi s-a intamplat. Am vorbit  prin statie cu  alti colegi de-ai mei aflati in zona si toti erau ingroziti sa treaca pe acolo. Unul dintre ei a fost atacat cu bate de baseball, i-a fost spart parbrizul. Oricum ideea este ca daca ajungi acolo ai mare noroc daca scapi cu cauciucurile netaiate. Cam asa actioneaza. Tot ce pot sa ii sfatuiesc pe soferii clujeni este ca daca n-au neaparat drum pe acolo, atunci mai bine sa evite", a povestit pentru Stiri de Cluj. ro, Ioan Utiu, dupa toata intamplarea pe care a trait-o in Grecia.

 

Protestele din Grecia nu au afectat doar traficul rutier, ci si pe cel feroviar. Angajatii din acest sector au protestat si ei nemultumiti de politica de austeritate adoptata de Guvern.

Comentarii Facebook