Luni 5 Decembrie

Ipoteza inedita : Jocurile Olimpice 2004 - una din cele mai mari cheltuieli care au dus Grecia la faliment

Organizarea Jocurilor Olimpice din 2004 a costat Grecia aproape 11 miliarde de dolari, bani care au adancit deficitele guvernului grec, chiar daca au adus cresteri importante afacerilor comerciantilor privati din Grecia.

 

Stalla Alfieri, o militanta anti-JO a declarat , conform Associated Press : "Jocurile au costat aproape 11 miliarde de dolari, la ratele de schimb de azi, mai mult decat dublu fata de bugetul initial. In lunile anterioare jocurilor, constructorii au lucrat non-stop, folosind reflectoare uriase pentru a lucra noaptea.

Doar costul cu securitatea a fost mai mult de 1.2 miliarde de dolari".

Actualmente mai mult de jumatate din facilitatile construite pentru Olimpiada sunt goale sau foarte rar folosite. Printre acestea se numara o arena de baseball, un traseu de caiac /canoe, arene de tenis, hockey pe iarba si judo.

 

Exista insa si voci care spun ca efectele de modernizare a infrastructurii din Atena (drumuri, aeroport, hoteluri) sunt mai degraba pozitive si ca lipsa lor ar fi adus probleme si nu beneficii orasului.

 

Mai mult, Nassos Alevras, delegatul guvernamental responsabil cu JO spune ca totalitatea banilor cheltuiti la Olimpiada (11 miliarde dolari) reprezinta doar un sfert din deficitul pe ultimul an al Greciei, si e departe de uriasa suma totala de 382 miliarde dolari deficit acumulat in ultimiii ani de greci.

Comentarii Facebook