GATA! În această lună se deschide noua autostradă a Clujului. Va fi un fel de centură - VIDEO

 

Clujul va mai avea 9 kilometri de autostradă în această lună.

 

Este vorba despre cei 9,5 kilometri de la Gilău la Nădășel, deschiși traficului după ce va fi finalizat podul de peste râul Someș, tot de la Gilău.

 

Începem săptămâna cu o mică veste bună: așa cum vedeți din cadrele aeriene surprinse vineri, 14.09.2018, intrăm în linie dreaptă la Gilău, acolo unde constructorul (Tirrena Scavi) este foarte aproape de finalizarea celor 766 de metri care vor conecta "autostrada-muzeu" Gilău-Nădășelu (gata din noiembrie 2017) de restul Autostrăzii Transilvania (A3).

 

Mâine va fi ultima zi în care se va așterne stratul de uzură. Mai rămân așadar de executat diverse finisaje: taluzări, rigole/șanțuri, parapete protecție, indicatoare, marcaje rutiere.

 

Conform surselor noastre, astăzi și/sau mâine se va efectua pre-recepția, iar recepția la finalizarea lucrărilor va fi undeva pe 27-28 septembrie dacă totul este în regulă și nu vom avea surprize neplăcute sau tergiversări inutile.

 

Simplu spus, sunt șanse mari ca la sfârșitul acestui luni să circulăm pe 9,5 km de autostradă nouă între Nădășelu și Gilău, evitând complet Cluj-Napoca pe relația Zalău/Baia Mare-Turda”, anunţă Asociaţia Pro Infrastructură, care publică şi o filmare realizată cu drona pe Autostrada Transilvania.

 

O parte din traficul care acum ajunge în Cluj-Napoca prin Baciu va fi scos pe noua autostradă spre Turda, ceea ce reprezintă un lucru foarte bun pentru locuitorii din Baciu, o localitate sufocată de trafic.  Cei 9,5 km vor funcționa mai mult pe post de centură pentru Cluj-Napoca, la fel cum a fost și tronsonul dintre Gilău și Turda. Pentru a vedea autostrada de la Cîmpia Turzii la Borș terminată va trebui să mai așteptăm 20 de ani. 

 

Contractul pentru această autostradă a fost semnat în 2004, în timpul guvernării Adrian Năstase. Din cei 420 de km s-au realizat 52, plus acești 9,5 km.  




Comentarii Facebook