Cât au cheltuit în România, în 2018, turiștii străini

 

În semestrul I an anului 2018, în România au fost cazați 1,27 milioane de turiști străini. În total, aceștia au cheltuit 3,06 miliarde de lei, adică o medie de 2.409 lei de persoană.

 

Turiștii care nu au rezidență în România au venit în țara noastră în principal pentru afaceri, congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii, fiind vorba despre 58,5% din numărul total de turişti nerezidenţi, care au cheltuit 60,1% din total.

 

Al doilea motiv al vizitei pentru turiștii nerezidenţi în România au fost călătoriile în scop particular (41,5% din numărul total), adică vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

 

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 49,2% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism iar 34,1% şi-au organizat singuri sejurul.

 

Principalul mijloc de transport utilizat de turiştii nerezidenţi pentru a sosi în România a fost avionul (79,6% din numărul total de turişti). Autoturismele proprii au reprezentat 10,8%, urmate de autocare şi autobuze cu 7,8% şi alte mijloace (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) - 1,8%.

Comentarii Facebook