Garda Financiară Cluj anchetează o tranzacție imobiliară de 3,2 milioane de euro de la Mechel Câmpia Turzii

 

Ruşii de la Mechel sunt anchetați de Garda Financiară Cluj în cazul unei tranzacții imobiliare pe care au făcut-o cu un teren din București, pe care funcționa un depozit al fabricii, și care a fost înstrăinat. 

 

Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan a cerut Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj şi Gărzii Financiare Cluj să ancheteze tranzacţia dintre Mechel Câmpia Turzii şi Mechel Services Europe SRL, cu privire la depozitul şi terenul situat în apropierea Gării Căţelu din Bucureşti. În acest loc, funcţiona un depozit de produse finite realizate la Combinatul de la Câmpia Turzii, care acum şi-a încetat complet activitatea. ”Am solicitat să se verifice această tranzacţie care s-a ridicat la 3.2 milioane de euro şi unde anume s-au dus banii. Dacă ar fi intrat în conturile Mechel Câmpia Turzii s-ar fi putut plăti salariile compensatorii care se ridică la suma totală de 600.000 de euro”, a spus prefectul Gheorghe Vuşcan.

 

Când Mechel Câmpia Turzii a cumpărat terenul din Bucureşti, tranzacţia a fost anchetată de DNA. Procurorii au verificat atunci modul în care s-a achiziţionat terenul exitând suspiciuni de spălare de bani. Un fost angajat al Mechel a declarat că valoarea plătită de Mechel pentru terenul de patru hectare a fost de 1.8 milioane de euro, în condiţiile în care fosta proprietară din acte, o anume Viorica Toma, l-a cumpărat cu câteva zile inainte cu doar un sfert, aproximativ 400.000 de dolari. 

 

Chiar și miliardarii ruși au făcut o anchetă, bănuind că angajaţii din România i-au înșelat, deoarece la scurt timp de la tranzacţie s-au trezit cu mai multe procese de revendicare.

 

Foștii angajați de la Mechel Câmpia Turzii protestează între timp pentru că nu și-au primit salariile compensatorii. Oamenii blochează în fiecare dimineață Drumul European E60 care trece prin fața combinatului.

Comentarii Facebook