Magazinele din Cluj NE FURĂ la cântar! Un kg de faină are în realitate 961 de grame

 

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj au retras din magazine 250 de kilograme de produse care aveau un gramaj inferior celui trecut pe pungi de producători. 

 

Cu ocazia controlului au fost constatate abateri privind încadrarea în eroarea negativă tolerată pentru produsele:

 

- ZAHĂR TOS din care au fost prelevate probe, existând prezumţia de neconformitate la o mărime a lotului de 3000 kg. Cântăririle au fost efectuate pe un lot reprezentativ, iar buletinul de analiza confirma faptul ca produsul este neconform, cantitatea efectiva neincadrandu-se in eroarea tolerata. Astfel, au fost oprite definitiv de la comercializare 3000 kg zahăr, care s-au returnat la producător, operatorul economic fiind sancţionat contravenţional.

  

- FAINA GRAU import, FĂINĂ ALBĂ, FĂINĂ MĂLAI EXTRA la care s- a urmat aceeaşi procedură de determinare în conformitate cu HG: 530/2001. Si in acest caz, buletinele de analiza confirma ca produsele nu se încadrau în cantitatea netă tolerată, fiind de 961 g, 965 g, 967 g in locul cantitatii de 1000  g. Produsele au fost retrase definitiv de la comercializare (300 kg), iar operatorii economici au fost sancţionati contravenţional.

 

Amenzile aplicate pentru toate neregulile constatate în timpul controlului se ridică la 16.000 de lei.

Comentarii Facebook