Joi 8 Decembrie

Florin Cîţu, declaraţia zilei: Nu pot să spun care e preţul la pâine, pentru că nu mănânc


Ieşit la declaraţii de presă, premierul Florin Cîțu a fost întrebat, marți, cât costă o pâine în România. Răspunsul oferit de şeful guvernului a uimit pe toată lumea. 

Știți cât este prețul la o franzelă, la un litru de ulei?”, a fost întrebat Florin Cîțu. 

Nu pot să spun. Nu mănânc pâine. Încerc să nu mănânc pâine”, a răspuns senin premierul României.

Şeful guvernului a ţinut din nou să sublinieze că estimările făcute de BNR cu privire la rata inflaţiei nu sunt atât de alarmante. 

În primul rând cifrele pe care le-a prezentat Banca Naţională sunt o estimare pentru finalul anului, nu suntem încă acolo. Îmi aud aminte că, în 2018, rata inflației era de 5,4 la sută, iar veniturile erau mult mai mici decât sunt astăzi. Veniturile au crescut și anul acesta cu 7 la sută”, a mai declarat, optimist, premierul. 

Premierul Cîțu a afirmat marți că România nu mai este o țară a celor cu salarii mici și că sunt tot mai multe venituri mari, nete, în euro. El a spus că prognoza BNR privind inflația și creșterea prețurilor este o estimare.

Este o estimare a BNR. Ieri însă am văzut cifre interesante, cum mai mult de 1% dintre angajații din România au un salariu mai mare de 3.000 de euro net și cum crește ponderea celor care au peste 1.000 de euro net.

România nu mai este o țară a celor cu salarii mici”, a spus Cîțu marți.

Comentarii Facebook