Firmele din Transilvania cer 165 de milioane de lei pentru masuri de ocupare a fortei de munca

Linia de finantare se inchide astazi, din cauza faptului ca sumele solicitate de firme au depasit de trei ori fondurile disponibile.

 

Pana astazi au fost depuse la Organismul Intermediar Regional din domeniul dezvoltarii resurselor umane 97 de proiecte in valoare de 165 de milioane de lei. Finantarea disponibila pentru Regiunea de Nord-Vest este de doar 51 de milioane.

 

"Inchiderea liniei de finantare presupune ca sistemul electronic ActionWeb nu mai inregistreaza alte cereri de finantare care se depun dupa ora inchiderii. Ne aflam acum in proces de evaluare a celor peste 90 de proiecte depuse, mai bine de jumatate din cererile inregistrate fiind deja evaluate", a declarat Ana Cimpean, directorul executiv al Organismului.

 

In cadrul liniei de finantare "Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare in Regiunea Nord-Vest", au fost depuse proiecte de tip grant cu o valoare cuprinsa intre 50 de mii si 500 de mii de euro. Printre activitatile finantate se numara cele de informare si consiliere profesionala, asistenta in planificarea carierei si cautarea unui loc de munca, formare profesionala.

Comentarii Facebook