Finalul anului aduce schimbări pe piața imobiliară din Cluj-Napoca



După ce în prima parte a anului 2019 s-au înregistrat scăderi semnificative ale tranzacțiilor imobiliare, în a doua jumătate numărul acestora este în creștere.


În luna octombrie, la nivel național, s-au înregistrat cu aproape 11.000 tranzacții imobiliare mai mult față de luna precedentă. Cele mai multe contracte au fost încheiate în București - 11.098, Ilfov - 5.216 și Cluj - 4.047. Ordinea se păstrează și păstrează și la numărul de ipotecilor înregistrate în luna octombrie, București - 8.196, Ilfov - 2.436 și Cluj - 2.048. În România, în luna octombrie 2019, numărul ipotecilor a fost de 33.928. 


Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în perioada ianuarie - octombrie 2019 s-au înregistrat cu circa 2.200 de tranzacții imobiliare mai puțin față de perioada similară a anului trecut. Astfel, în primele zece luni ale acestui an fost 25.060 tranzacții, în timp ce în anul 2018 au fost înregistrate 27.283. 


Ansambluri rezidențiale noi în Cluj


Pe site-ul de imobiliare Korter.ro sunt listate cele mai noi ansambluri imobiliare care au locuințe de vânzare. Aici intră chiar și ansamblurile rezidențiale care vor fi date în folosință în anii următori. Potrivit Korter.ro, în anul următor vor fi finalizate lucrările de construcție la 7 ansambluri rezidențiale din Cluj-Napoca. 

Printre acestea se află și Maurer Panoramic, unul dintre cele mai exclusiviste ansambluri imobiliare din Cluj-Napoca. Complexul vinde apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, care au o suprafață cuprinsă între 49 și 98 mp. Prețul unui apartament în Maurer Panoramic pornește de la 1.833 euro/mp + TVA. De remarcat și faptul că prețul a crescut cu aproape 300 de euro/mp față de începutul anului 2019, atunci când tariful/mp era 1.582 euro. 


Maurer Panoramic va avea înălțimea de 74 de metri, 23 de niveluri supraterane și 5 niveluri de parcări subterane, dintre care 2 niveluri au sistem de parcare automatizat. Cu finisaje din sticlă și elemente decorative iluminate, va fi cea mai impresionantă clădire din ȋmprejurimi, oferind o panoramă superbă asupra orașului. Maurer Panoramic va contribui la aspectul zonei centrale, devenind un punct de reper al Clujului”, transmit reprezentanții dezvoltatorului imobiliar, Maurer Imobiliare.


Preț imobiliare în Cluj


Piața imobiliară din Cluj-Napoca a înregistrat ușoare creșteri ale prețurilor pe parcursul anului 2019. Chiar dacă creșterile semnalate au fost mici, în general 1,2 procente/lună, Cluj-Napoca a rămas în topul celor mai scumpe locuințe din România. Cu o medie a prețurilor ce depășește 1.600 euro/mp, orașul de pe Someș se menține în fața capitalei București. 


Prețul locuințelor este puternic influențat de tinerii care vin să studieze la universitățile din Cluj-Napoca și decid ulterior să se stabilească aici. Astfel, cererea de locuințe este în continuă creștere, iar prețurile înregistrează majorări constante. Chiar dacă este vorba de apartamente situate în blocuri vechi, prețurile sunt la fel de mari. Dacă sunteți în căutarea unei chirii sau a unui apartament de vânzare, puteți accesa Flatfy.ro. Pe acest site de imobiliare vei putea găsi centralizate peste 80.000 de anunțuri de vânzare locuințe și chirii în Cluj-Napoca. 



Comentarii Facebook