Facebook elimină Sponsored Stories din rețeaua de socializare

 

Utilizatorii Facebook deranjaţi de Sponsored Stories au motive de bucurie. Postările plătite care apar acum membrilor Facebook în News Feed vor dispărea din 9 aprilie.

 

Pentru cei care nu ştiu, Sponsored Stories sunt afişate în fluxul de ştiri ale unui utilizator atunci când un prieten din listă interacţionează cu o astfel de pagină. De exemplu, dacă un prieten de pe Facebook va da Like paginii Nike, atunci când Nike va decide să promoveze o anumită postare, vă veţi număra printre cei în News Feed-ul cărora va apărea acea poveste.

 

Astfel, advertiserii vor putea cumpăra Sponsored Stories doar până la data de 9 aprilie. După această dată, toate postările de acest tip vor avea un nou format, scrie economica.net.

 

Această practică, precizează CNET, a produs companiei o serie de probleme încă de la lansarea sa, adică începutul anului 2011.

 

Din iunie, Facebook va introduce spoturi publicitare video în pagina "Noutăţi" (News Feed), pentru a obţine o nouă sursă de venit de la advertiseri. Facebook va percepe puţin peste 20 de dolari la mia de spoturi video livrate, indiferent dacă utilizatorii vor activa sau nu conţinutul audio. Durata reclamelor video va fi limitată la 15 secunde.

Comentarii Facebook