20 % din angajatii fabricii de bere URSUS Cluj, in somaj tehnic

Producatorul cujean de bere Ursus a anuntat ca a trimis in somaj tehnic 20 % din angajatii fabricii din Cluj-Napoca, deoarece a inregistrat pierderi. In perioada aprilie - septembrie 2009, vanzarile au scazut cu 12 %, iar, in trimestrul IV, pana la 18 %.

Reprezentantii fabricii, citati de Ziua de Cluj, au anuntat ca oamenii vor ramane in somaj tehnic pana in momentul in care cererea pe piata de bere va incepe sa creasca si productia va fi reluata la capacitate maxima.

Fabrica de bere Ursus din Cluj are in acest moment 350 de angajati, iar 70 dintre acestia au fost trimisi in somaj tehnic, si vor primi 75 % din salariu pe toata perioada in care vor sta acasa.
 
Diane Klusch, director in cadrul Ursus Breweries, a declarat, pentru sursa citata, ca somajul tehnic este des folosit in industria berii, deoarece vanzarile au un caracter sezonier si ca in acest interval, cand oamenii vor sta acasa, compania isi va putea reduce costrile. "Perioada in care acesti angajati vor sta in somaj nu este stabilita, ci este determinata de activitatile de productie si mentenanta  desfasurate in fabrica”, a mai spus Diana Klusch.

Liderul sindicatului din fabrica de bere de la Cluj, Ionel Gansca, a declarat la randul lui ca situatia este critica, dar ca "e bine ca ne-am pastrat totusi locurile de munca, pe criza asta”.

Comentarii Facebook