3.000 de angajati ai firmelor subcontractoare de la autostrada Transilvania ar urma sa fie disponibilizati

Pe langa cei 1.933 de angajati pe care compania americana Bechtel ii are la autostrada Transilvania si pe care i-a anuntat ca vor fi dati afara, alte 3.000 de persoane ar putea ramane fara un loc de munca.

Liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca "nu numai angajatii directi sunt afectati, acestia au fost deja anuntati ca vor fi disponibilizati. Sunt afectati si oamenii care lucreaza la firmele care au subcontractat lucrari de la autostrada Transilvania. Aceste firme vin din toata tara si au angajat oameni din zona santierului. Ei bine daca se sisteaza lucrarile toti vor fi dati afara si vor ramane fara un venit".

Liderul Sindicatului "Transilvania", Mihai Lup, a declarat si el ca in total, cu angajatii firmelor subcontractoare, vor ramane fara un loc de munca 5.000 de oameni. "Subcontractorii au angajat muncitori din Savadisla, Luna, Iara, oameni care fara aceste venituri nu stim ce vor face. Daca se sisteaza lucrarile ei vor ramane pe drumuri. Noi speram sa presam Guvernul sa isi plateasca datoriile si sa se reia lucrarile, chiar daca asta va insemna ca va trebui sa ne mutam in alta zona din Transilvania, pentru a avea un loc de munca", a spus Mihai Lup.

Sindicalistii se vor intalni luni dimineata la Prefectura Cluj cu reprezentantii Bechtel pentru a discuta situatia aparuta. Liderul Sindicatului "Transilvania", Mihai Lup, a mai declarat ca "lucrurile sunt foarte clar stipulate in contractul colectiv de munca, unde se spune ca daca nu ne pot oferi de lucru, trebuie sa ne trimita in somaj tehnic, cu 75 % din salariu. Nu se pune probleme sa acceptam asa usor anuntul ca 1.933 de angajati romani vor fi disponibilizati. Sunt unii care au primit si au semnat deciziile, dar pe ei ii vom sprijini sa dea in judecata compania Bechtel. Noi restul vom iesi in strada daca va trebui, vom merge si la Bucuresti pentru a ne apara locul de munca". Sindicatul "Transilvania" nu ii va apara si pe angajatii firmelor subcontractoare, care vor trebui sa ia singuri masurile legale pentru a-si apara drepturile.

Intalnirea de luni dimineata trebuia sa aiba loc vineri, dar a fost amanata deoarece liderii sindicalistilor au cerut timp, pentru a-si pune la punct o strategie.

Comentarii Facebook