Emiterea rovinietei va fi suspendată temporar, anunță CNAIR


Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că emiterea rovinietei va fi suspendată temporar.

Potrivit reprezentanților CNAIR, începând cu data de 11 martie 2024, nu va fi posibilă emiterea rovinietelor, în intervalul orar 00:00-03:00, pentru că vor fi actualizate informaţiile privind perioadele de valabilitate ale acesteia, pe baza intrării în vigoare a prevederilor Ordonanţei nr. 14/2024.

„(...) începând cu data de 11.03.2024, ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, emiterea rovinietelor în punctele de distribuţie, prin intermediul portalurilor web/aplicaţiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile şi a dispozitivelor de procesare a plăţilor numerar/electronice (terminale) nu va fi posibilă.

Acest lucru este necesar pentru actualizarea informaţiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor şi a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Control al Rovinietei - SIEGMCR, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanţei nr. 14/2024 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România”, se precizează în comunicatul transmis de CNAIR.

Comentarii Facebook