Elena Udrea la un pas de un eșec financiar de proporții cu o afacere pe care o are în Ardeal. Nu i-a mers


Elena Udrea a investit aproape 400.000 de euro în Băile Boghiș, din județul Sălaj, și acum riscă să piardă toți banii. Procesul în care se solicitată declararea falimentului firmei Băi Boghiș SRL a intrat în linie dreaptă și riscurile sunt mari. 

Udrea s-a lăudat că a investit 375.000 de euro în Băile Boghiș de perioada în care era ministru al Turismului, iar recent instanța a constatat că toate părțile implicate în proces au acceptat raportul depus de experți.

Având în vedere că părţile au căzut de acord asupra raportului de evaluare, instanţa ia act de asupra acestui aspect şi omologhează raportul”, au precizat magistrații, citați de spynews.ro.

Merită mers la Băile Boghiș, în Sălaj, unde e ștrandul Elenei Udrea: E bine, dar ar putea fi excelent - FOTO

Raportul de evaluare într-un asemenea proces este documentul prin care se estimează valoarea unor bunuri, de un evaluator autorizat, iar părțile implicate pot contesta anumite aspecte, dacă sunt de părere că bunurile nu sunt evaluate corespunzător. Însă, cum în dosarul Băi Boghiș SRL toți cei implicați au fost de acord cu datele financiare atașate de expert, procesul a intrat în linie dreaptă.

Elena Udrea deţine jumătate din firma chemată în fața instanță, una dintre partenerele de afaceri fiind Lia Stanca, fosta soţie a „generalului lui Băsescu”, Viorel Stanca. După ce firma lor a fost băgată în faliment, Elena Udrea a deschis la Tribunalul București un dosar împotriva partenerelor sale de afaceri Veronica Elena Stanca (Lia Stanca) și Nadine Magda Stanca.

Elena Udrea este încarcerată la Penitenciarul Târgșorul Nou de lângă Ploiești, după ce a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în Dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului a fost prins în 7 aprilie, la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia, iar pe 16 iunie a fost extrădată şi încarcerată în România.

Femeia de afaceri Lia Stanca, trimisă în judecată de procurori pentru infracțiuni de evaziune fiscală, a fost condamnată de Tribunalul Sălaj la 5 ani de închisoare cu executare, fără acord de recunoaștere a faptelor. În plus, instanța o obligă la plata sumei de aproximativ 4 milioane de lei către bugetul de stat, prejudiciu nerecuperat constând în impozit pe profit şi TVA. Lia Stanca a fost parteneră de afaceri cu Elena Udrea în „afacerea Băile Boghiş”.  Lia Stanca este fosta soție a generalului SRI Viorel Stanca, decedat în 2021.

Comentarii Facebook